DIACONIE

Beleid Diaconie

S t i c h t i n g Hulp In Praktijk

Hulp krijgen
Hulp in Praktijk bemiddelt in allerlei vormen van concrete hulp.
Iemand wil voor u de boodschappen doen als u slecht ter been bent. Maar het kan ook zijn dat u hulp nodig hebt bij het invullen van belasting formulieren of een klusje in huis te doen.
HiP wil er voor zorgen dat u die hulp krijgt. Zonder tegenprestatie.

Bij hulpvragen zorgen wij er voor dat iemand u komt helpen. Deze hulpgever zal iemand zijn die lid is van een kerk of gemeente bij u in de omgeving. De hulp wordt dus gegeven vanuit de kerk. Zelf biedt HiP geen daadwerkelijke hulp, wij organiseren dit ten dienste van de kerken en u...

Ook zijn er bij HiP christelijke professionele hulp- organisaties aangesloten. Zo kan het zijn dat de medewerkers van HiP u kunnen helpen bij het zoeken naar de juiste hulporganisatie.

Op het moment is de helpdesk open voor de stad Utrecht en Soest. Daar zijn voldoende hulpbieders ingeschreven om deze hulp te kunnen geven. Ook in Rotterdam zal eind 2008 HIP gaan koppelen tussen hulpvrager en hulpgever.

VOOR MEER INFORMATIE www.stichtinghip.nl

WERKGROEP SOCIALE ONGELIJKHEID

Verbreding van de personele inzet voor de werkgroep sociale ongelijkheid, met name voor vervoer en opslag van kringloop bord goederen.

Voor informatie neemt u contact op met de

Diaconie:

diaconie.groenetuinkerk@gmail.com

GEZAMENLIJKE DIACONIEňN

Op 10 februari 2009 is in Rotterdam IJsselmonde een samenwerking's overeenkomst getekend met de diaconieŽn van de:

RK Emmaus parochie,
( Mw. Riet Schenkeveld)

Ned. Herv.gem. van Rotterdam-IJsselmonde,
( Mw. Wil Schuiyer )

Gereformeerde Kerk van Rotterdam- IJsselmonde.
( Dhr. Bram van Splunter ).

Als afgevaardigde van de Gereformeerde Gemeente, was aanwezig de heer Jan Drogendijk.

Dit doek is van voor 2009